Mijn favorieten

Een Kijkdag voor uw woning: zin of onzin?


Over Kijkdagen en Open Dagen op de woningmarkt heerst veel verwarring.
In deze blog geven wij u de feiten, want Reinders is graag helder en draait niet om de zaken heen.


NVM Open Dagen? Niks mis mee
De NVM Open Dagen vinden twee keer per jaar plaats: in het voorjaar en najaar. In de media verschenen recent berichten dat woningen die meedoen met de NVM Open Dagen een ‘vlekje’ zouden hebben, een soort kliekjesdag op de huizenmarkt. Want de gemiddelde koper ziet een redelijk overspannen markt en denkt dat elke woning tegenwoordig wegvliegt. Dus wie meedoet met de NVM Open Dag, wordt vaak gedacht, heeft iets te verbergen.

Een kwestie van een match
Niets is minder waar. Vaak is er helemaal niets aan de hand met een koopwoning die meedoet met de NVM Open Dagen, maar is gewoon de gelukkige koper nog niet gevonden! Of, met andere woorden: ergens loopt de koper rond, maar die match is simpelweg nog niet gemaakt. Kortom, met woningen die meedoen met de NVM Open Dagen is dus helemaal niks mis.

Kijkdag: handig voor iedereen
Los van de NVM Open Dagen kan een makelaar besluiten een kijkdag te organiseren voor een woning. De redenen hiervoor? De huizenmarkt is grillig. Niet alleen in de Randstad, maar ook in Apeldoorn merken we veel toeloop voor bezichtigingen. Het is voor veel verkopers vaak ondoenlijk om in een paar dagen tijd zo’n 10 tot 15 keer de makelaar met kijkers te ontvangen. Je zou er tureluurs van worden. Een centrale kijkdag brengt uitkomst en rust in de agenda van iedereen.

Kijkdag volgens Reinders: slim, overzichtelijk en resultaatgericht
Hoe Reinders dit aanpakt? Zoals u dat van ons gewend bent: slim, overzichtelijk en resultaatgericht. We nodigen belangstellenden uit om in een tijdslot van pakweg 2 uur uw huis te bezichtigen. Dat is voor de verkoper wel zo overzichtelijk. Reinders is uiteraard aanwezig en ontvangt de geïnteresseerden. Ook hier geldt dat een kijkdag niets heeft te maken met woningen die slecht lopen. Sterker: het is vaak andersom! Een kijkdag voor een woning is juist interessant als we veel gegadigden verwachten.

Persoonlijke en correcte aanpak
Op de Kijkdag reiken we alle geïnteresseerden een formulier uit en kan, iedereen die dat wil, een bod uitbrengen, Vervolgens overleggen we met de verkoper de meest interessante biedingen en maken we een selectie. Het zal u wellicht verbazen dat we niet alleen naar het hoogste bod kijken. Ook wegen we mee wanneer de koper de woning wil betrekken en welke voorwaarden er nog meer gelden. In nauw overleg met de verkoper gaan we de onderhandelingen in met de meest aantrekkelijke biedende partij. De overige bieders behandelen we zoals u dat van Reinders gewend bent. Zij krijgen een persoonlijk telefoontje, we praten hen bij en vragen of wij nog iets voor hen kunnen betekenen. Door die persoonlijke en correcte aanpak, ook van degenen waarvan het bod het niet haalt, hebben we inmiddels het vertrouwen van heel veel woningzoekers kunnen winnen.

Zin of onzin? Trek gerust zelf uw conclusies
De kop boven deze blog luidt: Een Kijkdag voor uw woning: zin of onzin? Ik hoop dat u op grond van deze blog de juiste conclusies kunt trekken, zowel als kopende en verkopende partij.

‘Reinders weet Raad’
Ons nieuwe motto luidt: ‘Reinders weet Raad’. Dit betekent dat u mij altijd kunt bellen via 055-5555555 om inhoudelijk verder over deze materie te praten. Een uniek Apeldoorns nummer van een even unieke Apeldoornse makelaar sinds 1965!


Jeroen Reinders